Widget Image

Solo Mobili distribuitor autorizat pentru Romania – PIAVAL Italy

Solo Mobili vă pune la dispoziție o gamă deosebită de produse, marca PIAVAL, made in Italy.

Produsele marca PIAVAL au un design și o finisare deosebită. O combinație de versatilitate și estetică pentru a răspunde nevoilor proiectelor contemporane. Materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, fiind și foarte rezistente la uzură. De aceea se pretează foarte bine pentru: Hoteluri, Restaurante, Cafenele, Săli evenimente, Recepții, Săli de conferințe, Cabinete, etc.

 

Widget Image
+40 264 442241 office@solomobili.ro
  • Certificări: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001

Ce să aleg, mobilier din lemn masiv sau MDF?

HomeDesignCe să aleg, mobilier din lemn masiv sau MDF?

Ce să aleg, mobilier din lemn masiv sau MDF?

Când vine vorba de selectarea mobilierului, primim deseori această întrebare. Cele două materiale populare care sunt adesea folosite: lemn masiv și MDF, au fiecare avantajele și dezavantajele lor. Lemnul este văzut ca fiind puternic și robust, în timp ce MDF este adesea văzut ca o alternativă ieftină și inferioară.

Mobila din lemn masiv are un farmec aparte și este asociată adesea cu stilurile clasice și interioarele elegante, în timp ce MDF-ul este denumit în mod obișnuit „lemn de inginerie”, folosit pentru mobilierul care va fi finisat, deoarece are o suprafață netedă care este ușor de vopsit.

Mobilierul din lemn masiv

În ceea ce privește durabilitatea, mobilierul din lemn masiv este, în general, considerat a fi mai rezistent și mai durabil decât mobila din MDF. Lemnul masiv este mai puțin probabil să se deformeze sau să crape în timp și poate fi reparat dacă este deteriorat. Însă dacă lemnul este prelucrat corespunzător, uscat conform standardelor, protejat cu grunduri și lacuri speciale, poate rezista în timp oricăror agresiuni externe.

În comparație cu MDF-ul care are în compoziție o combinație de fibre, rășini, adeziv, lemnul masiv este un material netoxic, prietenos cu mediul.

Lemnul masiv poate fi utilizat atât pentru realizarea de mobilier clasic ( fronturi cu panouri frezate, baițuri nuanță lemn sau culori patinate) cât și modern (fronturi cu rama îngustă, linii drepte, culori uni alb sau alte nuanțe).

Un mobilier din lemn masiv are o eleganță aparte, mai caldă, are o fibră frumos evidențiată (vizibilă mai ales pe lemnul de frasin), fiind mereu în tendințe. Dacă aspectul este o prioritate majoră pentru tine, lemnul masiv este alegerea ta corectă.

Mobilierul MDF

Spre deosebire de lemnul masiv, MDF-ul nu se deformează sau crapă atunci când temperatura și umiditatea se schimbă și are o rezistență mare la umezeală, fiind mai rezistent la deteriorare din acest punct de vedere. Însă, odată zgâriat, acesta nu poate fi reparat, spre deosebire de lemnul masiv care poate fi șlefuit pentru a elimina orice deteriorare la suprafață.

Cu toate acestea, mobilierul din MDF are avantajele sale. Este mai ușor decât mobilierul din lemn masiv, este mai accesibil, ceea ce îl face o alegere bună pentru cei cu buget redus.
MDF-ul permite frezare pe suprafața plăcii, un beneficiu util atunci când se doresc forme deosebite ale fronturilor, ceea ce îl face o alegere bună pentru mobilierul cu elemente decorative.

În cele din urmă, alegerea între mobilier din lemn masiv și MDF se rezumă la preferințele și nevoile tale personale, la buget și la stilul proiectului de amenajare.

Calitatea Made in Italy este o garanție în plus oferită de Solo Mobili pentru fronturile din lemn masiv.