Widget Image

Solo Mobili distribuitor autorizat pentru Romania – PIAVAL Italy

Solo Mobili vă pune la dispoziție o gamă deosebită de produse, marca PIAVAL, made in Italy.

Produsele marca PIAVAL au un design și o finisare deosebită. O combinație de versatilitate și estetică pentru a răspunde nevoilor proiectelor contemporane. Materialele folosite sunt de cea mai bună calitate, fiind și foarte rezistente la uzură. De aceea se pretează foarte bine pentru: Hoteluri, Restaurante, Cafenele, Săli evenimente, Recepții, Săli de conferințe, Cabinete, etc.

 

Widget Image
+40 264 442241 office@solomobili.ro
  • Certificări: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001

Eleganța și rafinamentul mobilierului din lemn, puntea dintre clasic și modern

HomeDesignEleganța și rafinamentul mobilierului din lemn, puntea dintre clasic și modern
fronturi bucatarie

Eleganța și rafinamentul mobilierului din lemn, puntea dintre clasic și modern

Amenajarea unei locuințe este de cele mai multe ori o combinație între estetică și funcționalitate, pentru ca spațiul creat să aibă caracter și să fie potrivit stilului de viață al celor care îl folosesc.

O importanță deosebită se acordă mobilierului de bucătărie, unde proiectarea și designul țin cont de utilizare, optimizare, depozitare dar mai ales de rezistență. Frecvența alegerii unui mobilierul din lemn masiv se datorează faptului că rezistă în timp și se deteriorează mult mai greu în comparație cu celelalte materiale folosite.

Cum alegem fronturile de lemn?

Fronturile din lemn pot fi concepute și realizate astfel încât mobilierul să aibă fie o notă de clasic cât și una modernă, în funcție de stilul ales de beneficiarii proiectului. Pentru varianta clasică, fețele de uși vor avea frezări mai accentuate, culori de lemn: nuc, cireș, mahon etc. În schimb, pentru un mobilier modern cu fețe de uși din lemn, acestea pot fi realizate cu ușurință folosind rame mai înguste, linii mai drepte, tăblii fără frezare, iar finisarea poate fi in culori mai vii sau chiar atemporalul alb.

În ambele stiluri, mobilierul din lemn va fi varianta optimă de luat în considerare, indiferent de bugetul alocat, recomandarea este de a opta pentru un mobilier din lemn, în principal pentru rezistența la uzură în timp, astfel încât nu este cazul să îl înlocuim din cauza deteriorării, așa cum se poate întampla cu alte materiale mai accesibile, dar mai puțin durabile.

Cum accesorizăm mobilierul din lemn?

O alta componentă importantă a mobilierului o reprezintă accesoriile, diponibile într-o mare varietate: cornișe mobilier, mai ales pentru un mobilierul clasic, cornișe aplicate deasupra corpurilor superioare pentru o prestanță deosebită a mobilierului (poate face diferența vizuală între clasic și modern). Pot fi de asemenea folosite diverse ornamente din lemn cu profile piramidale sau cu frezări mai speciale, ornamente tip gărduleț, profile pentru cant, suport pentru sticle sau rafturi ornamentale pentru diverse obiecte.

Mobilierul din lemn este așadar versatil și poate fi adaptat oricărui proiect de amenajare interioară. Solo Mobili îți stă la dispoziție cu suport în a lua decizia potrivită atunci când alegi fronturile și mobilierul pentru bucătăria ta.